Bibliografieën


Bibliografie van de geschiedenis van België

Sinds 1 oktober 2012 heeft de Koninklijke Commissie van Geschiedenis haar medewerking verleend aan de realisatie van de Bibliografie van de Geschiedenis van België / Bibliographie de l’Histoire de Belgique (BGB-BHB). Dit naslagwerk biedt een brede selectie aan van titels van binnen- en buitenlandse boeken en artikels over de geschiedenis van België.

Dit initiatief is een verderzetting van de Bibliografie die sinds 1953 in de Revue belge de Philologie et d’Histoire / Belgisch Tijdschrift voor Filologie en Geschiedenis (RBPH/BTFG) verschijnt en die tot en met de publicaties verschenen in 2008 tot stand kwam dankzij een ploeg vrijwillige medewerkers o.l.v. Prof. dr. Romain Van Eenoo.

Het huidige naslagwerk wordt gerealiseerd in het kader van een overeenkomst tussen drie partners: de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis, het Algemeen Rijksarchief en de vzw Société pour le Progrès des Études Philologiques et Historiques (uitgever van RBPH/BTFG).
Een papieren versie van elke jaargang wordt gepubliceerd in de Revue belge de Philologie et d’Histoire / Belgisch Tijdschrift voor Filologie en Geschiedenis. Op de website van dit tijdschrift kunnen trouwens alle jaargangen van de Bibliografie van de Geschiedenis van België (1953-2008) in PDF-formaat digitaal worden geraadpleegd en doorzocht.

Daarnaast worden alle titelbeschrijvingen vanaf jaargang 2009 ingevoerd in de elektronische databank Vubis van het Algemeen Rijksarchief.

Zowel de Bibliografie van de Geschiedenis van België als de catalogus van het Rijksarchief zijn vrij en kosteloos te raadplegen.

Klik hier om te zoeken in de Bibliografie van de Geschiedenis van België

Bibliografie voor de geschiedenis van Congo en Rwanda-Burundi

www.arch.be